Magamról


A BOLDOGSÁG KÉK MADARÁT NE MAGUNKON KÍVÜL KERESSÜK, HANEM VALAHOL SOKKAL KÖZELEBB: SAJÁT MAGUNKBAN…

Kedves Látogató!

Engedje meg, hogy röviden bemutatkozzam. Nevem Molnár Anita. Pszichológus vagyok. 2001-ben diplomáztam az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészettudományi karán.

Hogy miért is választottam ezt a hivatást? Elsősorban azért, mert mindig is foglalkoztattak az emberi lélek rezdülései, az, hogy miért vagyunk olyanok, amilyenek, és hogy képesek vagyunk-e a változásra. Úgy vélem, jól választottam. Soha nem volt még annyi boldogtalan, magányos, segítségre, tanácsra és útmutatásra vágyó ember, mint korunkban. Nincs időnk sem magunkra, sem másokra. Kapcsolataink elszegényesednek, kiüresednek, és a mindennapos konfliktusok helyszínévé válnak. Elvesztik támogató, erősítő szerepüket, és többé már nem az oly nagyon óhajtott megértés, elfogadás és szeretet forrásai. Pedig ebben a kaotikus világban éppen a családunkra, párunkra, gyerekeinkre és barátainkra lenne a legnagyobb szükségünk…

Hogy történhetett mindez – kérdezzük magunktól -, amikor én mindig jót akartam? Hol rontottam el a dolgokat? Merre tovább? Nehéz és fájdalmas kérdések, és a válasz megtalálása sem mindig könnyű. Mégis fordulópont lehet ez, hiszen az első és legfontosabb lépés a megoldás felé vezető úton: a probléma felismerése és a válasz keresése. Ehhez képessé kell válni arra, hogy szemellenző és elfogultság nélkül tudjunk szembenézni nehézségeinkkel és saját magunkkal. Hiszen a változás bentről kifelé történik: először magunkban kell rendet teremteni, és csak ezután fordulhatunk környezetünk felé. Amíg saját magunkban nem leljük a belső békét, addig mások által sem fogjuk megtalálni.

Hogyan válhatunk képessé a belső rend és béke megteremtésére? Először is önismeretünk fejlesztésével: képességeink, készségeink, céljaink, vágyaink, motivációink tisztázásával, önmagunk elfogadásával, és egy hatékonyabb megküzdési stratégia kialakításával. Ezáltal válhatunk éretté problémáink, konfliktusaink megértésére, feldolgozására és orvoslására.

Kedves Látogató, ebben kívánok a segítségére lenni!

Képzettségem

  • Pszichológus (ELTE, 2001.)
  • T-csoport vezető/ tréner (2002.)
  • Hipnoterapeuta (2004-)
  • KIP /Katatim Imaginatív Pszichoterápia/ (2008.)
  • Meditáció oktató (2012.)
  • Aromaterapeuta (The New York Institute of Aromatic Studies, Budapest, 2019-)

[button link=”http://molnaranita.hu//ujdonsag/” color=”orange”] Teázunk?[/button]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .